8 Mayıs 2016 Pazar

Anneler günü ❤️

“Kıymet bilmek kaybedince arkasından ağlamak değil, yanındayken sımsıkı sarılmaktır” derler, nasıl da doğru.. :)

Bugün dünyanın en güzellerinin günü.. 

Canım anneannem,annem ve tüm anne yarılarım canım teyzelerim başta olmak üzere, iyi kalpli bütün annelerin, ve tüm anne adaylarının anneler gününü kutlarım. İyi ki varsınız. 

 ----

"A ah geldin!" Dedi annem, şok. :)

"Tabiki geldim, anneler günü hiç kaçırır mıyım?"

1 hafta önce geldiğim İzmit'e bu hafta gelme programım yoktu, ama kalbimi attıran özel insanlar ve özel günler söz konusuysa mesafe tanımam.. :)

Gelebilecek durumdaysam nasıl gelmem? Sen yıllarca her sabah bizden önce uyanıp hazırlık yapmadın mı? Yoldan geldiğimiz her gün pencerede beklemedin mi? Her sevdiğimiz yemeği ayrı ayrı hazır etmedin mi? Bir "anne" desek hazırda beklemedin mi? Suratımız asılınca kalbin yanmadı mı? Hangi birini sayayım.. 

Prenses gibi büyütmedin mi sen beni? Büyüttün.. 

Yumuşacık kalpli, kahkahalı, vicdanlı ve adil iyi çocuklar yetiştirdin. Kötülüğe kötülük olmaz, sessiz kalın akışına bırakın; kin tutmayın, iyi düşünün iyi olsun dedin. Ben senin kıymetini Nasıl bilmem? Ben Nasıl sana koşa koşa gelmem. 

Gelirim canımın içi güzel kuzum. Her çocuğun koşa koşa gelir. 

----

Annemin çocuğu olduğum için çok şanslı olduğumu biliyorum, şükrediyorum, sıkı sıkı sarılıyorum.. Anne demek süper kahraman demek, destek demek, güven demek, ne yaparsan yap seviliyorsun, kalbin kalbinde atıyor demek.. Yanımızdalarken kıymet bilelim.. 

Anne olmak, O minikle çayırda çimende zıplayıp hoplamak, kartopu oynamak, ip atlamak, legodan araba kuş böcek filan yapmak tabiki benim de hayalim. 

Allah her isteyene o duyguyu tattırsın, her anne adayının evladını sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah. 

Tekrar anneliğin hakkını veren tüm annelerin anneler gününü kutlarım. Hepinizi kocaman öperim.. ❤️

Güzel pazarlar, sevgiler. 

Küb.