30 Ağustos 2014 Cumartesi

Çeşme 2014!


Merhabalar,
Hazır guzel haftasonu gelmişken, uzun zamandır aklımda kalan cesme yazımı sizlerle paylaşmak istedim.
Hani haftasonu kaçamağı yapacak olanlar, seneye Çeşme seyahati planlayanlar filan varsa okusun derim. :))
-----------------
Buyrun size her köşesinde tanıdık görsek de, (üniversite arkadaşlarım, izmit güzelleri Eylülüm Ayçam ve canım abim dahil, orada olupda görüşemeğim Mo ve bir sürü arkadaşım) kemik ekip olarak 5sarışın gittiğimiz efsanevi Çeşme seyahatimizden ufak notlar..

Çeşme, Ege'de olmasına karşın biraz tuzlu fakat mükemmel berraklıkta bir denizi olan, genelde rüzgarlı bir tatil bölgesi. 
Alaçatı'da, Çeşme'nin arnavut kaldırımlı patikalarıyla ünlü, hoş butikleri ve leziz restaurantları barındıran gizemli iç bölgesi. 
Çeşme'ye gitme kararı aldığınızda, size ilk önerim araç kiralamaniz ya da direk araçla gitmeniz olur. Mesafeler max 20km çapında olsa da, taksilere sakın güvenmeyin, açıkta kalırsınız. Öyle ki bizim 5kişi+8 bavul için kiraladığımiz kocaman arabamız tatilimizin kahramanı oldu diyebilirim. :)

Konaklamayla ilgiliyse, önünüze 2 seçenek çıkıyor, ya Alaçatı'da butik otellerde kalmak ya da deniz kenarı 5 yıldızlı yarım pansiyon/oda kahvalti otelleri tercih etmek.
Biz butik otel konseptini pek sevmediğimiz için havuzumuz denizimiz iskelemiz vb olsun istedik ve Boyalık Beach Hotel'de kaldık.
Yeni ve pırıl pırıl bir oteldi, lokasyonu ve Deniz'i çok güzeldi kesinlikle öneririm. House keeping problemini de aşarlarsa belki bölgenin en iyi oteli bile olabilir. Gecelik fiyatları kişibaşı 300/650tl arasında seyrediyor, düşünürseniz erken davranın derim.

Onun dışında butik otel seviyorsanız Alaçatı'da Taşkonak ve Antmare otellerini duydum, arkadaşlarım memnun kalmışlar. Onları da düşünebilirsiniz. Fiyatlar yine 200/350tl arası değişiyor.

Gezilecek yerlerden konusundaysa:
Otelinizde Sabah kahvaltısı varsa bile, bir gün de olsa 10/11:00 arası Alaçatı'da %100 organik ve ev yapımı ürünlerden oluşan bir kahvaltı yapmanızı öneririm.  Önerebileceğim mekanlar: Hacımemiş'teki Göz oda ve Demlik kahvaltı..

Akşam yemeği içinse yine Alaçatı Hacımemiş'teki restaurantlara uğrayabilir, sonrasında Şaşkın'da hoş kokteylleri tadabilirsiniz. Ya da Ayayorgi koyundaki Paparazzi'de süper manzara eşliğinde harika bir yemek yiyip, devamında lounge kısmına geçebilirsiniz. (aşağıdaki yemek fotoğrafı Paparazziden)

Balık tercih ederseniz de, Dalyan'daki balıkçılara, Ferdi Baba'ya ya da Can baba balık&ıstakoz a gidebilirsiniz. Nitekim aralarındaki en büyük favorim Can baba. Restorantın sahibi olan Can baba 65li yaşlarda sevimli bir bey, sizi kapıda karşılıyor ve tüm yemek boyunca ilgileniyor. Böyle leziz meze/balık/böcek Çeşme'de hiç bir yerde yemedik, şiddete tavsiye ediyorum.

Unutmadan 7800ün içine Asya mutfağı konseptli KIMU açıldı, vakit kalmadı gidemedik, giden arkadaşlarım başarılı bulmuş. Deneyebilirsiniz.
----

Çeşme'de gündüz hayat Ayayorgi koyundaki, Sole&Mare, Marrakesh; Kafepi ya da diğer Propaganda, Before sunset, Funbeach gibi popüler plajlarda geçiyor.. Çoğunun 17:00 civarı happy hourları başlıyor, iyi djlerle güzel müzik yapıyorlar. Giderseniz kesinlikle katılın. 

Gece için başlangıç mekanlarıysa Alaçatı Portta. Popüler Öküz, Tren, Tektekci tarzı mekanlar o bölgede. Ortamlar hep güzel ve şık, tek sıkıntı basık ve havasız olması. Eğer şansınıza hava esmiyorsa o geceniz keyifsiz geçebilir. 
O bölgedeki önerim Tren. Havasız Öküz'den kaçınca Tren'de pervanelerin karşısında mükemmel bir şekilde eğlendik.
Portun 600mt ilerisinde Club Albüm bulunuyor. Türkçe Müzik sevenler Albüm'e gidebilir. Ortam rahat ve fazlasıyla ferah. Her tarafı açık, püfur püfur esiyor..
Gündüz beach olan mekanların hemen hemen hepsi gece club/restaurant/lounge formatına bürünüyor.. Ayayorgi'deki koylardan Sole&mare ya da Marrakesh'e gidebilirsiniz. O bölgedeki Kafepi fazlasıyla önerilse de gece tercih etmeyin derim, müzik tekduze tekno, yaş ortalaması 16 :). 

Onun dışında Otto, Sess ve after party mekanı Rox club var. Rox'un ve Otto'nun metini duyduk, güzelmiş. Sess için pek iyi yorumlar almadik ama denemek lazım.

Çeşme hiç uyumadan yaşıyor arkadaşlar. Yaş aralığı 16/35. Çocukla gelen ailelerin sayısı az, onlarda otellerinden çıkmıyorlar zaten.

Bir de, Çeşme aşırı pahalı yorumları var. İstanbul'da alkolle & alkolsüz güzel bir yemeğe ne kadar para veriyorsanız orası da öyle işte.. Nitekim gece klublerindeki mix ler istanbuldan ucuz bile..
İyisi mi, siz deneyip karar verin:)

Unutmadan, benim gibi seyahat denince bavulunu topuklu ayakkabı istilasına uğratanlar sandalet almayı da unutmasınlar. Çünkü Alaçatı merkezde topuklu giyilmiyor, ama diğer her mekana yüksek yüksek gidebilirsiniz


Aşağıda bu keyifli tatilimizden, denizden, otelden, yemekten ve bizim ekipten bir kaç kare paylaşıyorum.. 
Şimdiden iyi seyahatler,
Sevgiler,
Küb.